preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek

 > Naslovnica
Vijesti

IDEMO U SREDNJU ŠKOLU

Autor: Dijana Skorup, 31. 5. 2019.

Dragi učenici i roditelji,

prijave za upis kandidata u srednje škole u školskoj godini 2019./2020.godine započele su 27. svibnja 2019. godine na stranici https://www.upisi.hr/upisi/Korisnik/Prijava . U ovom trenutku važno je  uskladiti  sposobnosti , interese i ocjene  te promišljati o motivaciji i željama vezanih za upis u konkretne srednjoškolske programe.  Molimo vas da proučite Odluku Ministarstva o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_05_53_1020.html  sa svim određenim datumima i terminima ljetnog i jesenskog roka upisa i uvjeti ma natječaja za upis. Povjerenstvo za upis naše škole je također imenovano, a odluku  o imenovanju  možete pogledati u dodatku.

Proces upisa učenika u srednje škole:

  1. Svi učenici osmih razreda dobili su svoje elektroničke adrese za ulaz u aplikaciju upisi.hr  u kojoj je potrebno provjeriti sve osobne podatke i unesene ocjene . Za uočene probleme molimo kontaktirati razrednike.
  2. Srednje škole su objavile natječaje za upis na svojim web stranicama te je potrebno proučiti uvjete upisa za pojedine srednje škole koje su predmet vašeg izbora.
  3. U Pravilniku o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1.razred srednje škole  i u Pravilniku o izmjenama i dopunama istog dostupni  na stranici  upisi.hr  mogu se pronaći dodatni elementi vrednovanja kandidata. Fotokopiju potrebnih dokumenata kojima se dokazuju dodatni elementi za bodovanje učenik potrebno je donijeti razredniku.
  4. Učenici koji imaju rješenja o primjerenom obliku školovanju i učenici sa zdravstvenim teškoćama  prepoznatim od školske liječnice obvezni su proći postupak profesionalnog usmjeravanja  u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i obrazac izabranih srednjoškolskih programa odnijeti u Ured državne uprave, Služba za društvene djelatnosti, županijska 4 Osijek.
  5. Na  https://www.ucenici.com/kalkulator-bodova-za-upis-u-srednju/  možete izračunati svoje bodove za upis u srednju školu.

Povjerenstvo je zaduženo za kontrolu upisa  i podršku učenicima i roditeljima. Za sve upite obratite se razrednicima, a za kontrolu upisa i podršku učenicima i roditeljima zaduženo je Povjerenstvo za upis.


Priloženi dokumenti:
Odluka_o_imenovanju_upisnog_povjerenstva.pdf (156.86 KB)


E-dnevnik
Tražilica
Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Anketa
Crno ili bijelo?Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek / Krstova 99, HR-31000 Osijek / os-ljgaja-os.skole.hr / skola@os-ljgaja-os.skole.hr
preskoči na navigaciju