preskoči na sadržaj
Vijesti

Virtualni glas za spas kućnih ljubimaca

Tijekom protekle školske godine i na početku nove 2021./2022. učenici sadašnjeg 3.a i 3.b razreda sudjelovali su  u e-Twinning projektu Virtualni glas za spas sa svojim učiteljicama Melitom Zanze, Nadom Grahovac i učiteljicom matematike i informatike Snježanom Elveđi.


     Cilj projekta Virtualni glas za spas bio je podizanje svijesti o volontiranju, o pravima kućnih ljubimaca, o razvijanju kritičkog mišljenja sa sposobnošću pronalaženja rješenja, razvijanju osjećaja odgovornosti za vlastite postupke i učenju kako se služiti digitalnom tehnologijom u svrhu promicanja kvalitete života u zajednici. Projekt se realizirao uz pomoć volontera i zaposlenika Udruge Pobjede i osječkoga azila, roditelja učenika i veterinara zaduženog za brigu štićenika azila.

     

      Aktivnosti su provedene u okviru sata Prirode i društva, Sata razrednika i Informatike, a podrazumijevale su rad s učenicima koji su kroz razgovor, prezentaciju, radne listiće i umne mape analizirali međuljudske odnose i odnose u obitelji, razgovarali su o kućnim ljubimcima, njihovim potrebama, karakteru, zdravlju i svojim obvezama prema njima. Posjedovati kućnog ljubimca znači brinuti se o drugome živom biću koji je dio naše obitelji pa je vrlo važno spoznati posljedice lošeg ponašanja prema njima i potrebi zbrinjavanja kada se nađu napušteni i bespomoćni.