preskoči na sadržaj
Vijesti

Humanitarna utakmica "Pod istim košem"

Učenici 7.c, 7.d i 8.c Područne škole Sarvaš sudjelovali kao navijači i igrači u košarkaškoj utakmici između Hrvatskog saveza košarke u kolicima i predstavnika tvrtke Decathlon.


      U okviru Održivog tjedna i Europskog tjedna mobilnosti u Područnoj školi Sarvaš 23. rujna 2021. odigrana je humanitarna utakmica Hrvatskog saveza košarke u kolicima i predstavnika tvrtke Decathlon. Cilj je utakmice senzibilizirati učenike i lokalnu zajednicu za osobe s teškoćama i upozoriti na važnost održivosti.

                    

     Učenici 7.c, 7.d i 8.c glasnim su pljeskom dočekali goste iz Zagreba, a tijekom trajanja utakmice srdačno su bodrili igrače uz navijačke pjesme. Najnapetiji i najzanimljiviji dio uslijedio je kada su se krajem druge četvrtine utakmice igri pridružili i naši učenici Robert i Toni te su zaigrali u kolicima rame uz rame s ekipom Hrvatskog saveza košarke u kolicima. Svi su učenici oduševljeno bodrili svoje prijatelje, a to je ohrabrilo učenike Kristiana, Dinu, Antu, Antuna, Gabrijela, Dinu, Tea i Marina da također zaigraju i čak ubace nekoliko koševa čime su zaslužili gromoglasan pljesak publike. Dečki su nam rekli da nije nimalo lako voziti kolica, oduzimati loptu i pripremati precizan šut na koš pa su izrazili svoje divljenje sportašima u kolicima. S obzirom na to da su se odvažili zaigrati s ekipom, bili su nagrađeni Decathlonovim medaljama.