preskoči na sadržaj
Vijesti

Sajam projektnog učenja

Na kraju nastavne godine učenici razredne nastave, uz podršku svojih učiteljica, organizirali su Sajam projektnog učenja kojim su predstavili svoje uratke izvršene tijekom aktivnosti u okviru projekta Projektno učenje.


      U okviru školskog projekta Projektno učenje učiteljice razredne nastave matične i područne škole, uz podršku pedagoginje Dijane Skorup, stvarale su tijekom mjeseci uvjete u kojima učenici iskustveno ulaze u procese samostalnog učenja. Učenici su imali priliku odabrati teme koje će istraživati u okviru predmeta Prirode i društva i Hrvatskog jezika te aktivnosti produženog boravka. Istraživali su o zdravoj prehrani, kuhanju, ekologiju i održivom razvoju, kulturnoj baštini, promjenama u prirodi, jezičnom stvaralaštvu, stvaranju razrednog časopisa, pisanju priča i problemskih priča. Učili su reciklirati papir, a kroz svoje stvaralačke uratke poslali su poruke mira, ljubavi i prijateljstva.

     Primjenom istraživačkih, interaktivnih i suradničkih metoda učenja nastojalo se utjecati na višu razinu motivacije u razredu, a među učenicima dodatno se razvijala suradnja, odgovornost, zajedničko istraživanje i rješavanje problema, stavovi, tolerancija i korištenje suvremenih medija u predstavljanju rezultata projektnog učenja.

       Na kraju nastavne godine učenici su predstavili svoje uratke i sa svojim učiteljicama organizirali Sajam projektnog učenja na kojem su ostali učenici  mogli nešto novo naučiti, pročitati zanimljive priče, pjesme i opise kulturnih znamenitosti našeg zavičaja.