preskoči na sadržaj
Vijesti

Dan kravate

Učenici 3. i 4. razreda matične škole obilježili su Dan kravate 18. listopada 2021. različitim i zanimljivim aktivnostima.


     U ponedjeljak 18.listopada učenici trećih i četvrtih razreda došli su u školu sa svojim učiteljicama noseći zanimljiv modni dodatak - kravatu oko vrata. Prethodno su naučili zašto je našem narodu kravata toliko važna i zašto se njome ponosimo, kako je i zašto nastala te kako se njezina uporaba proširila diljem svijeta gdje se nosi u važnim i svečanim prigodama.

    Spomenutog dana, kada obilježavamo Dan kravate, ispričali su prijateljima prošlost kravate koju su donijeli pa su se ondje našle djedove kravate, čak i mamine, a stigla nam je i jedna koju je tata nosio na dan  vjenčanja. Kravate su opisivali, modno usklađivali s odjećom, a na kraju ih i crtali. Osim toga, polaznici izvannastavne skupine likovnjaka razredne nastave, uz podršku učiteljice Dubravke Radić, i povjesničara predmetne nastave, uz podršku učiteljice Marijane Lukić, izradili su prigodne panoe na kojima su se mogle pronaći sve važne informacije i zanimljivosti o kravati. Bio je to još jedan sasvim neobičan i zanimljiv dan u školi!