preskoči na sadržaj
Vijesti

Nova generacija malih ribolovaca

Započela je obuka nove generacije malih ribolovaca koja se održava kroz izvannastavnu aktivnost u 2.c razredu PŠ Sarvaš i u okviru projekta Zaštitimo naše vode. Projekt se provodi u suradnji sa SRD Drava iz Osijeka i pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.


        Naši mali ribolovci i dalje su aktivni. Ove je školske godine započela obuka nove generacije koja se održava kroz izvannastavnu aktivnost u 2.c razredu PŠ Sarvaš uz podršku učiteljice Tanje Grabić. Riječ je o projektu Zaštitimo naše vode koji se provodi u suradnji sa SRD Drava iz Osijeka, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

        Da bi obuka bila uspješnija, a mali ribolovci spretniji, dobili su novu opremu i štapove, a sve je bilo demonstrirano u praktičnom dijelu obuke na rijeci Dravi u Sarvašu gdje su prisustvovali članovi SRD Drava, učenici sudionici projekta i njihovi roditelji. Druženje i obuka protekli su u ugodnom ozračju, a pazilo se i da sve bude u skladu s epidemiološkim mjerama. Učenici su bili oduševljeni boravkom u prirodi, a posebno su ih razveselile upecane ribice.

      Važnost toga projekta prepoznaju i brojni sponzori koji svojim donacijama pomažu njegovoj provedbi pa se trenutno razgovara i o dodatnoj opremi za naš male ribolovce. Nadamo se da će im to omogućiti da još bolje pokažu vještine ribolovstva što je ujedno i zanimljiv način kako provesti slobodno vrijeme u prirodi.