preskoči na sadržaj
Vijesti

Božićnu radost nosimo drugima

Polaznici izvannastavnih aktivnosti Misijska skupina i Mali programeri uljepšali su svojim aktivnostima predblagdansko vrijeme u našoj školi.


     Tijekom prosinca 2021. polaznici izvannastavnih aktivnosti Misijska skupina i Mali programeri kreativno su obradili teme došašća i Božića. Želeći istovremeno poželjeti sve najljepše za predstojeće blagdane i pokazati svoje informatičko znanje, programeri su osmislili i oblikovali digitalne božićne čestitke koje možete pogledati na poveznici https://view.genial.ly/61c0ccb92bdfbe0dcaa81f07/interactive-content-holiday-frame.

       Na Misijskoj skupini polaznici su najprije izradili adventski kalendar s poticajnim porukama kojim su ukrasili hodnike škole. Sami su izradili kuverte za svaki dan došašća u kojima se skrivao prijedlog dobrog dijela za taj dan: razveseliti nekoga, reći dobru riječ, pomoći i sl.

       Na satu Vjeronauka pisali su četverostihove s ključnim riječima Božić, Josip, Marija, dijete, radost pri čemu su u četiri kratka retka stala njihova jednostavna, ali i duboka promišljanja o blagdanu Božića. Analizirajući tekst iz evanđelja po Luki, osluškivali su se i tražili se u ulogama biblijskih likova, nastojeći osjetiti njihovu radost.