2018-05-17 22:16:00

Dan obitelji - Učenici proveli zabavno sunčano poslijepodne sa svojim roditeljima

U četvrtak 17. svibnja 2018. god. u našoj školi obilježen je Dan obitelji. U sklopu integriranog dana učenici Područne škole Sarvaš aktivno su proveli poslijepodne sa svojim roditeljima i učiteljima sudjelujući u brojnim zabavnim igrama.

Sunčano poslijepodne u Sarvašu 17. svibnja 2018. god. bilo je vrlo razigrano. U prostorijama škole i na nogometnom igralištu NK Sarvaš okupili su se učenici, roditelji i učitelji kako bi obilježili Dan obitelji. Tim je povodom organiziran integrirani dan s brojnim aktivnostima tijekom kojeg su učenici i roditelji mogli zabavno provesti zajedničko vrijeme i tako još jednom naglasiti koliko je obitelj važna za svakoga.

            Dio aktivnosti odvijao se u učionicama pa su se tako učenici zabavili igrajući brojne društvene igre – bilo je tu šaha, Monopolyja, Yamba, neizostavnih igraćih karata i mnogih drugih zanimljivih igara koje su učenici sami izabrali. Nakon uživanja i zabave sa svojim učiteljima uputili su se na nogometno igralište NK Sarvaš gdje su ih dočekali predstavnici Udruge ISKRA Waldorfska inicijativa koji su im priredili natjecanje u obiteljskim igrama na otvorenom, a sve je postalo zanimljivije kada su im se pridružili i roditelji. Bilo je tu hodanja po štulama, trčanja u vrećama, preskakanja konopa, hodanja po klatnu i dr. pa su se učenici i njihovi roditelji zabavljali prolazeći zajedno kroz sve igre. Osim što smo htjeli obilježiti Dan obitelji, cilj je aktivnosti bio i stvoriti ozračje za slobodnu igru kao važnog poticaja djetetova zdravog razvoja te razvijati povjerenje između roditelja i djece kao temelja zdravog odnosa.

            Učenici i roditelji bili su vidno zadovoljni što je obilježen integrirani dan povodom Dana obitelji i što su imali priliku provesti ugodno proljetno poslijepodne u igri i zabavi, svi se nadamo da će nam takvi integrirani dani postati tradicija.  


Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek