2021-02-26 14:54:16

Čarolija umjetnosti jedne zimske večeri

U četvrtak 25. veljače 2021. god. u matičnoj i područnoj školi održane su projektne aktivnosti Večeri umjetnosti u sklopu eTwinning projekta. U aktivnostima su sudjelovali svi učenici i učitelji s ciljem približavanja umjetnosti raznolikim zanimljivim aktivnostima, upoznavnja različitih oblika umjetničkoga stvaranja i omogućavanja vlastitoga čina stvaranja učenika.

     S nekoliko mjeseci odgode i u nešto izmijenjenim okolnostima održana je druga Večer umjetnosti u našoj školi. Riječ je o projektnim aktivnostima namijenjenima učenicima i učiteljima s ciljem boljega doživljaja umjetnosti, upoznavnja različitih oblika umjetničkoga stvaranja i omogućavanja vlastitoga čina stvaranja učenika. Večer umjetnosti idejno se povezuje na prethodno organizirane Filmske večeri, a ove školske godine održana je u sklopu eTwinnig projekta. 

    Završne aktivnosti održane su u četvrtak 25. veljače 2021. u vremenu od 18:30 do 20:00 sati, a iz već poznatih razloga sve je organizirano u virtualnome okruženju putem platforme ZOOM. Učenicima je ponuđeno 15 radionica u predmetnoj nastavi i 16 radionica u razrednoj nastavi s opisom, aktivnostima i voditeljima.

   Učenici predmetne nastave matične škole odabrali su radionice prema sklonostima, a radionicama je omogućeno eksperimentiranje, istraživanje, produbljivanje redovitih i poznatih sadržaja učenja i uporaba različitih digitalnih alata s temom umjetnosti u širem kontekstu. 

Na isti su način radionice odabirali i učenici predmetne nastave područne škole, a ponuđeno im je šest raznolikih aktivnosti.

Učenici razredne nastave sudjelovali su u radionicama sa svojim učiteljicama tijekom redovite nastave u školi.

     Već kratkim pogledom na ponuđene aktivnosti vidljivo je da se učenicima ponudio širok izbor kako bi svatko pronašao onaj umjetnički izričaj koji mu najbolje odgovara. Osmjesi, ljubav prema umjetnosti i zabava sve su ih povezali  u ovoj čarobnoj večeri prepunoj iznenađenja i zabave, a vjerujemo da će je još dugo pamtiti. Dio atmosfere i rezultata njihova rada donosimo u galeriji fotografija.

    

    

    


Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek