2021-05-12 19:30:00

Obilježavanje Medijskog dana

U utorak 11. svibnja 2021. obilježili smo Medijski dan u našoj školi koji je organiziralo Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu. Sve aktivnosti održavaju se u okviru projekta Odrastanje bez e (nasilja) – pravo svakog djeteta uz potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

      U posljednje vrijeme svi smo se uvjerili kolika je važnost medija koji su neizbježan dio naše svakodnevice. Izloženost njihovim sadržajima zasigurno krije brojne pozitivne i negativne aspekte pa je važno govoriti o njihovom utjecaju na svakog pojedinca. Obilježavanje Medijskog dana samo je jedan u nizu aktivnosti o važnosti medija, a provodi ih Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu u okviru projekta Odrastanje bez e (nasilja) – pravo svakog djeteta.

      Ovogodišnji Medijski dan održan je 11. svibnja 2021. god. kada su se za učenike nižih i viših razreda osnovnih škola pripremila i održala edukacijska videopredavanja s popratnim edukativnim i evaluacijskim materijalima. Webinari su održani i za zainteresirane roditelje, učitelje te stručne suradnike.

     Učenici 5.b razreda s učiteljicom tehničke kulture Ivanom Kapetanović pogledali su snimljeno videopredavanje Ivana Nekića s temom Prevencija elektroničkog nasilja - cyberbullynga.

 

     Učenici su upoznati s razlikom između elektroničkog nasilja i nasilja u stvarnom životu, s najučestalijim oblicima elektroničkoga nasilja među djecom, dobili su korisne savjete kako se mogu zaštiti od mogućeg elektroničkog nasilja i kome se obratiti ukoliko se ukaže potreba za tim.

     Prema reakcijama učenika zaključiti nam je da su bili iznimno zainteresirani za temu, sa zanimanjem su pratili predavanje i aktivno se uključili u raspravu koja je uslijedila.


Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek