2021-06-04 10:40:07

Umjetnici u produženome boravku

Tijekom ožujka, travnja i svibnja 2021. godine učenici produženoga boravka Područne škole Sarvaš sudjelovali su u međunarodnome eTwinning projektu Artist for a day (Umjetnik na dan) pod vodstvom učiteljice Marije Zbožil.

       Dolaskom proljeća polaznici produženoga boravka u Područnoj školi Sarvaš odlučili su probuditi kreativnost u sebi i postati pravi umjetnici. Uključili su se sa svojom učiteljicom Marijom Zbožil u međunarodni eTwinning projekt Artist for a day u kojem su sudjelovali i učenici iz Italije, Turske, Rumunjske i Srbije, a pokretači su bili iz Turske i Italije.

 

        Cilj je projekta približiti likovnu umjetnost učenicima i potaknuti ih na nove kreativne procese, a u tome su im "pomogla" djela Pabla Picassa i ostalih kubista. Upoznavajući Picassova djela, učenici su ih promatrali, komentirali i interpretirali te slobodno iznosili svoja razmišljanja o njima. Upoznali su se načinima kombiniranja različitih likovnih tehnika te su razvili bolje komunikacijske vještine i stjecali poštovanje za individualne vještine i sposobnosti. Poticala se njihova samostalnost i originalnost u radu, a sve su pretočili u vlastiti likovni izraz i stvorili mnoštvo jedinstvenih radova koji su zauzeli svaki slobodan kutak prostorije.

 

        Osim što su uživali u radu i praćenju vlastitoga napretka, kao i napretka ostalih sudionika, osvijestili su da savršenstvo u radu, pa tako i u likovnome izražavanju, ne postoji, već je važno uživati u umjetnosti i izražavanju kroz boju, formu i tehniku.

 


Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek