2021-09-27 13:16:54

Školsko natjecanje u veslanju na veslačkome ergometru

U okviru predstavljanja rada Veslačkoga kluba Iktus i upisa novih članova u školu veslanja učenici sedmih i osmih razreda matične škole ugostili su 24. rujna 2021. god. trenericu Jasminku Kraljević koja ih je upoznala s uspjesima kluba i s radom škole veslanja.

      Veslački klub Iktus godinama bilježi niz uspjeha svojih veslača pri čemu su osvojena istaknuta hrvatska i svjetska odličja. Da bi se privuklo mlađe generacije koje će nastaviti nizati takve uspjehe, trenerica kluba Jasminka Kraljević posjetila je 24. rujna 2021. god. učenike sedmih i osmih razreda matične škole i predstavila im način rada kluba.

 

     Osim što su učenici mogli saznati kako postati član kluba, trenerica Kraljević objasnila im je i kako izvesti simulaciju pravilnoga zaveslaja na ergometru te ih je upoznala s veslačkim ergometrom. Uz učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Ivana Matančića i učiteljicu informatike Katarinu Miloloža naši su se učenici okušali u međurazrednome natjecanju u tom zanimljivom i vrlo popularnom sportu našega grada. U ženskoj konkurenciji najuspješnija je bila učenica Greta D., inače veslačica Iktusa, a izvrsne rezultate ostvarile su i učenice Doris O., Nadja P. i Dora P. U muškoj konkurenciji najbolje rezultate postigli su učenici Petar G., Niko K. i Robert P.

     Prema riječima trenerice Kraljević naši učenici pokazali su zavidno znanje i dobru fizičku pripremljenost, a nekolicina ih je odmah dobila poziv da postanu novi članovi Veslačkoga kluba Iktus. Dobroj atmosferi doprinijeli su svi učenici sedmih i osmih razreda koji su svoje vršnjake bodrili tijekom cijeloga sportskog nadmetanja.


Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek