2021-10-19 13:32:02

Naši znanci lajavci

Učenici 3. razreda matične škole koji su sudjelovali u projektu Virtualni glas za spas i pohađaju dodatnu nastavu posjetili su svoje znance - malene pse štićenike Azila za nezbrinute životinje u Nemetinu.

      Tog sunčanog petka, pravog babljeg ljeta, učenici su se u pratnji svojih učiteljica uputili školskim autobusom u Nemetin na poznatu adresu - mjesto gdje žive napušteni i nezbrinuti psi Osijeka i okolice koji uvijek strpljivo čekaju dobre ljude koji će ih udomiti ili barem prošetati s njima.

     Volonterka Matea provela je učenike između ograđenih prostora u kojima psi borave, a učenici su prepoznali neke pse s kojima su se upoznali tijekom aktivnosti projekta. Budući da se to upoznavanje odvijalo virtualno, bilo je sasvim očekivano koliko će oduševljenja izazvati susret „uživo”. I nije to bila samo šetnja azilom... Učenici su naučili kako se treba odnositi prema psima, kako im pristupiti, kako pomoći onima narušenog zdravlja zbog nebrige bivših vlasnika. Vidjeli su kako volonteri pomažu psima koji su polupokretni ili nepokretni (vode ih, odnosno voze u šetnju kolicima).

      Nakon toga svaki je učenik dobio povodac i psića za šetnju pa veselju nije bilo kraja! Šetali su, trčkarali do Drave i natrag, dovikivali se, smijali! Pse su potom vratili u azil, pozdravili se s vrijednim volonterima i zahvalili Mateji. Obećali smo doći ponovno sa svim prijateljima iz razreda kako bismo barem nakratko uveselili još veći broj umiljatih znanaca lajavaca.


Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek