2021-11-18 12:54:26

Sjećanje na žrtvu Vukovara

Obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, prisjetili se najtežih dana Domovinskog rata i borbe za hrvatsku samostalnost.

      Ni nakon 30 godina sjećanje na tragediju Vukovara u Domovinskom ratu ne blijedi. Da bismo se prisjetili svih poginulih, nestalih, ranjenih i prognanih ljudi koji su te tmurne jeseni 1991. god. u svojem gradu doživjeli strašan zločin, naši su se učenici, u pratnji učiteljica Melite Zanze i Ksenije Milosavljević, pridružili sada već tradicionalnom paljenju lampiona u Vukovarskoj ulici u Osijeku i tako odali počast žrtvi grada koji je mnogo pretrpio u borbi za samostalnost Republike Hrvatske.

 

     Svoju smo školu uredili prigodnim panoima i fotografijama, a u suradnji s učiteljicom likovne kulture Tamarom Majer nastala je i maketa jedne ulice u Vukovaru koja prikazuje prepoznatljiv simbol otpora grada pred moćnim neprijateljem.

     Neka nas ova tragedija u hrvatskoj povijesti uvijek podsjeća na to da je važno odati počast svima onima koji su se žrtvovali za hrvatsku slobodu, ali i na to da trebamo graditi budućnost u kojoj se nešto takvo više nikada ne smije dogoditi.


Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek