2019-11-12 14:36:53

VEČERNJA ŠETNJA KROZ RAZNE UMJETNOSTI

U srijedu 30. listopada 2019. u našoj školi održala se Večer umjetnosti. Aktivnosti za učenike nastavak su uspješnih Filmskih večeri koju smo ove godine obogatili upoznavanjem i drugih umjetnosti.

Dolaskom jeseni i kraćim danima odlučili smo se provesti večer u školi. Prethodnih godina organizirali smo Filmske večeri koje su se pokazale vrlo zanimljivima i poučnima za učenike pa smo odlučili upoznati učenike i s drugim umjetnostima kako bismo poticali njihovu kreativnost i slobodu umjetničkog izražavanja prema sklonostima i interesima.

 

Svaki učenik mogao je izrabrati aktivnost vezanu za onu umjetnost koju želi bolje upoznati i u kojoj želi izraziti svoj stvaralački potencijal. Ponuđene su im brojne radionice: upoznavanje književnih djela, učenje standardnih plesova, osmišljavanje i izrada bedževa, slikanje i stvaranje samostalih likovnih radova, filmska glazba, sviranje i pjevanje u afričkom ritmu i mnoge druge. U pojedinim radionicama sudjelovali su gosti i umjetnički djelatnici koji su još više obogatili sadržaj Večeri umjetnosti, a reakcije učenika bile su i više nego pozitivne.

 

            Veselimo se sljedećem projektu u našoj školi za koji ne sumnjamo da će biti jednako uspješno ostvaren.

 


Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek