2019-12-13 10:16:00

NAŠA ŠKOLA KAO ŠKOLA PRIMJER DOBRE PRAKSE

U srijedu 4. prosinca 2019. godine našu školu posjetili su predstavnici hrvatskog UNICEF-a i njihovi gosti s voditeljicom programa za obrazovanje iz ukrajinskog ureda UNICEF-a, predstavnici ukrajinskog Ministarstva obrazovanja i predstavnica NGO La Strada iz Ukrajine.

Naša škola od šk. god. 2005./2006. nosi status „Škole bez nasilja“ jer je uspješno realizirala sve projektne aktivnosti UNICEF-ovog programa prevencije vršnjačkog nasilja „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“. Osmišljavanjem svakog novog školskog kurikuluma nastojimo proširiti i obogatiti  nenasilno školsko okruženje mnoštvom kreativnih aktivnosti kojima se povezuje obitelj i škola. U Republici Hrvatskoj postoji više od 220 škola bez nasilja, a naša škola prepoznata je kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj, ali i u regiji.

U srijedu 4. prosinca 2019. godine našu školu posjetili su predstavnici hrvatskog UNICEF-a i njihovi gosti s voditeljicom programa za obrazovanje iz ukrajinskog ureda UNICEF-a, predstavnici ukrajinskog Ministarstva obrazovanja i predstavnica NGO La Strada iz Ukrajine. U trenutku kada se i ukrajinski školski sustav priprema za reformu, javilo se zanimanje za upoznavanjem konkretnih koraka tog programa u državi iz koje potječe, ali i u školama u kojima se uspješno provodi. Gosti su se željeli upoznati s primjerima dobre prakse, načinima održavanja kriterija održivosti kvalitete škole bez nasilja, mišljenjima učenika i roditelja o sigurnosti djece u školi, načinima miroljubivog rješavanja problema, sustavom prevencije i intervencije kao i oblike suradnje s predstavnicima vanjskih institucija s kojima surađujemo u procesu zaštite svih učenika.

Ovim putem zahvaljujemo našim učenicima i roditeljima koji su uspješno predstavili svoju školu  te potvrdili da je naša škola sigurno i poticajno okruženje za rast, razvoj i napredovanje. Program koji se provodi je sveobuhvatan i koristan, a potiče miroljubive načine komunikacije, suradnju i zadovoljavanje potreba svih dionika u školi s ciljem stvaranja sretnog i obrazovanog učenika.

 


Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek