U tjednu od 13. do 17. listopada 2025. god. učenici razredne nastave matične i Područne škole Sarvaš sudjeluju u aktivnostima pripreme zdravih obroka kako bi osvijestili važnost zdrave prehrane, racionalne uporabe hrane i njezine održivosti.
Učenici produženog boravka matične škole obilježili su Tjedan zdravog doručka uz puno zabave i učenja. Pripremali su zdravu voćnu užinu – ukusnu i šarenu salatu punu vitamina i energije. Izradili su i plakat o zdravim i nezdravim zubima te naučili kako različite namirnice utječu na zdravlje naših zuba.
Učenici 4.a razreda uz podršku učiteljice Ksenije Blažević Milosavljević obilježili su tjedan aktivnošću Putujemo hranom tijekom koje su izrađivali prijevozna sredstva o hrane pazeći pritom da ostane što manje otpada. Od paprika su napravili automobile i vagone koje su napunili štapićima povrća, a od kruha sa sirnim namazom nastajali su brodići, koristeći preostali dio krastavaca i mrkve. Sirni listić bio je jedro, čačkalica jarbol, a cherry rajčica ukras na vrhu jarbola. Svi brodići nakon izrade i fotografiranja završili su u učeničkim stomacima, a vagončići i automobili nekima su služili kao salata uz brodić dok su ih neki odlučili ponijeti i kući. Učenici su naučili da doručak može biti ukusan i zanimljivo pripremljen te kako se sve povrće može iskoristiti za pripremu obroka sa što manjim otpadom.
U galeriji ćete pronaći fotografije i drugih aktivnosti koje su učitelji provodili sa svojim učenicima.