preskoči na sadržaj
Vijesti

Sat kodiranja uz učenika/učitelja Marija Volarića

U okviru obilježavanja Sata kodiranja tijekom prosinca učenik Mario Volarić okušao se u ulozi učitelja pripremivši i održavši svojim prijateljima zanimljivu radionicu programiranja.


      I ove godine u mjesecu prosincu obilježava se Sat kodiranja (Hour of code) koji organizira Code.org, javna i neprofitna organizacija posvećena širenju informatike i stjecanju prvih programerskih iskustava.

    Na izvannastavnoj aktivnosti Mali programeri učenici su se prijavili na https://code.org i rješavali pripremljeni tečaj u kojem su pravili programe za rješavanje zadanih problema i razvoj interaktivnih igara.

      U šestim razredima imali smo posebnog gosta predavača, našeg učenika šestog razreda Marija Volarića koji obožava programirati i u slobodno vrijeme istraživati, učiti i programirati u programskom jeziku Java. Mario je za svoje prijatelje šestaše pripremio radionicu tijekom koje su se služili naredbama u programskom jeziku Python.

     Bio je to zanimljiv i poučan sat, a naposljetku su svi nešto novo naučili – učenici su napravili svoje prve korake u programskom jeziku Java, a Mario se iskušao kao nastavnik i predavač u čemu se izvrsno snašao.