preskoči na sadržaj
 

U našoj knjižnici velik je broj slikovnica. Ovo su neke od njih.
 

Četiri slikovnice iz serije “Socioemocionalne kompetencije”

   

Tamara Vučković i Tihana Lipovec Fraculj autorice su četiri slikovnice koje imaju za cilj razvoj socioemocioanlnih kompetencija kod djece. Kako bi odrasli u kompetentne, odgovorne, samopouzdane i stabilne pojedince, djeca trebaju od malih nogu naučiti neke vještine koje će im pomoći da se prilagode, ali i snose s drugim pojedincima, okolinom i društvom u cjelini.

Kroz simpatične dječje likove, svoje vršnjake, djeca predškolske i rane osnovnoškolske dobi mogu naučiti kako si pomoći u situacijama kada ih preplavljuju neugodne emocije poput straha, pasivnosti, ljutnje ili tuge.
 

Serija slikovnica o higijeni

   

Jelena Pervan napisala je tri urnebesno smiješne, zabavne, ali sve u svemu vrlo poučne priče o higijeni, u kojima glavnu ulogu imaju Mrljek i Prljek. Ove dvije zloćkaste bakterije obožavaju sve što je mrljavo, prljavo i smrdljivo. Uz sve to, Mrljek i Prljek su i pomalo zbunjeni, nestašni, nespretni i trapavi. Uglavnom gledaju svoja posla i rade ono što njih najviše veseli. A s obzirom na to da u svemu pretjeruju, na kraju sami sebi zakuhaju veliku nevolju.Mrljek i Prljek u svojim su se avanturama našli na neopranoj kosi djevojčice Rite, na pokvarenom zubiću dječaka Lovre, prljavim ručicama djevojčice Nore i neurednoj sobi djevojčice Pavle.


Prve knjige životnih vrijednosti