preskoči na sadržaj
 

Serija slikovnica o Maši Sanje Pilić

Sanja Pilić, poznata književnica za djecu, sa šest naslova je zastupljena  u lektiri za osnovne škole. Objavila je do sada 33 knjige za djecu i odrasle. Djela su joj nagrađivana i postižu velike naklade, mnoga su doživjela po devet i deset izdanja.Serijal slikovnica o Maši vrlo je popularan već dugi niz godina.
Knjige o Maši pogodne su za učenje i vježbanje čitanja. Velika i lako čitljiva slova prilagođena su početnicima u čitanju, a priče prate i atraktivne ilustracije u boji poznatog ilustratora Nike Baruna.

Slikovni rezultat za maša sanja pilić  Slikovni rezultat za maša sanja pilić Slikovni rezultat za maša sanja pilićSlikovni rezultat za maša sanja pilić

 

Dnevnici Pauline P

Sanja Polak već više od 20 godina radi kao učiteljica u osnovnoj školi  i istodobno djeluje kao urednica časopisa za djecu Prvi izbor. Vrlo je aktivna u pisanju za djecu i mlade, a objavljuje i unutar časopisa Smib i Radost. Također piše i scenarije za dječje radijske i televizijske emisije.

Dnevnik Pauline P. njena je izuzetno popularna knjiga koja je uvrštena i u obaveznu lektiru za osnovnu školu. Osim ove, napisala je još nekoliko Paulina i knjiga za djecu.

Dnevnici Pauline P prikaz su života desetogodišnje djevojčice Pauline, koja na zanimljiv način opisuje razne situacije i izazove s kojima se nosi svaki dan, a koji su jednaki problemima i situacijama s kojima se susreću sva djeca njene dobi. Upravo zato, ona se mogu i poistovjetiti s glavnom junakinjom romana. Knjige su pisane jednostavnim, neposrednim jezikom, bez kompliciranih izraza i pune humora, tako da malim osnovnoškolcima neće biti samo jednostavane za čitanje i razumljive, već i jako zabavane. 

Slikovni rezultat za paulina p  Slikovni rezultat za paulina p  Slikovni rezultat za paulina p Slikovni rezultat za paulina p

Slikovni rezultat za paulina p Slikovni rezultat za paulina p  Slikovni rezultat za paulina p Slikovni rezultat za polak sanja nogomet

Gregovi dnevnici

Jeff Kinney dizajner je internetskih igrica i autor bestselera „Gregov dnevnik“ koji se već sada smatra najpopularnijim serijalom knjiga za djecu i mlade. Kada je 2007. godine Kinney objavio prvu knjigu „Gregov dnevnik“ nije ni slutio da će urnebesnim zgodama i nezgodama mladoga Grega ispisati modernu književnu povijest. U trinaest godina od prvog izdanja, Kinney je prodao više od 200 milijuna primjeraka koji su prevedeni na 64 jezika. Serijal „Gregov dnevnik“ osvojio je i brojne nagrade. Prema njegovim knjigama snimljena je i serija istoimenih filmova koji su uz male ekrane prikovala milijune djece.

 

Slikovni rezultat za Lektira gregov dnevnik kratak sadrzaj Slikovni rezultat za Lektira gregov dnevnik kratak sadrzaj Slikovni rezultat za Lektira gregov dnevnik kratak sadrzaj Slikovni rezultat za Lektira gregov dnevnik kratak sadrzaj Slikovni rezultat za Lektira gregov dnevnik kratak sadrzaj

Kriminalistički romani

Tajne Hrvoja Kovačevića

Hrvoje Kovačević istaknuti je hrvatski pisac. Proslavio se serijalom romana za djecu “Tajna…”.  Romani  su detektivske priče u kojima likovi pokušavaju riješiti  uzbudljive, ponekad kriminalističke zagonetke ili pak svakodnevne misterije na koje bi slučajno nabasali.


   

Alfred Hitchcock vam predstavlja

Ljubitelji krimića uživat će u serijalu romana za djecu Alfred Hitchcock vam predstavlja, koje je kao pisac iz sjene napisao Robert Arthur Jr. još šezdesetih godina dvadesetog stoljeća . Hitchcock, a vjerujem da svi znate kako se radi o poznatom filmskom redatelju, pisao je uvodne tekstove gdje je mladim detektivima zadavao nove slučajeve. U našj knjižnici možete pronaći iz serijala knjigu Tajna dvorca strave.
Priča je to o prijateljstvu, zajedništvu i odrastanju trojice dječaka osnovnoškolske dobi. Po nalogu slavnoga redatelja Alfreda Hitchcocka, koji traži idealnu lokaciju za svoj film, dječaci kreću u pustolovinu i otkrivanje zagonetki u napuštenoj kući u kojoj se navodno pojavljuju duhovi i sablasti. Radnja se zbiva šezdesetih godina dvadesetog stoljeća kada mladi detektivi nisu mogli računati na pomoć tehnologije. Mogli su se samo osloniti na svoje ideje, znanje i knjižnicu.

 

Zaboravljeni klasici

Serija romana za djecu "Pet prijatelja". 

Pet prijatelja je serija romana za djecu britanske spisateljice Enid Blydon. Prvi roman pod nazivom Pet prijatelja na otoku s blagom objavljen je 1942. Blyton je namjeravala napisati 6 do 8 knjiga u serijalu, ali zbog velike prodaje i iznimnog komercijalnog uspjeha napisala je 21 roman. Neki od romana su „Pet prijatelja na otoku s blagom“, „Pet prijatelja u lovu na dragulje“, „Pet prijatelja na tajanstvenoj pustari“, „Pet prijatelja mali detektivi“... Do kraja 1953. napisano je, tiskano i prodano preko 6 milijuna primjeraka ovih knjiga. Ukupna prodaja premašuje 100 milijuna primjeraka. Gotovo svi nastavci doživjeli su svoju televizijsku ekranizaciju.
U svakom nastavku ove serije romana pojavljuju se isti likovi: Julian, Dick, Anne, Georgina (George) te vjerni pas Timothy. Petorka u svakoj knjizi doživljava neku novu, uzbudljivu pustolovinu.

Slikovni rezultat za pet prijatelja enid blyton Slikovni rezultat za pet prijatelja enid blyton Slikovni rezultat za pet prijatelja enid blyton Slikovni rezultat za pet prijatelja enid blyton

Slikovni rezultat za pet prijatelja enid blyton Slikovni rezultat za pet prijatelja enid blyton Slikovni rezultat za pet prijatelja enid blyton Slikovni rezultat za pet prijatelja enid blyton

Carlo Collodi: Pinokio

Pinokio” je poznat u cijelom svijetu. I najmlađi čitatelji znaju za lutka Pinokija koji je silno htio postati pravi dječak, a kada bi lagao, narastao bi mu nos. Pinokio se od zločestog, neposlušnog i sebičnog lutka pretvara u marljivog i poslušnog dječaka. Vragolasti i živahni lutak koji je imao dvije velike želje – da postane dječak i dobije dugo željenu obitelj – na svom se putu suočava s posljedicama svojih loših odluka, uči o važnosti istine te iz svake svoje nepodopštine izlazi dočekavši se „na noge“ i još bogatiji za nova iskustva.

Carlo Collodi: Pinokio | ZUZI Shop | dječja|knjiga

Knjiga o džungli

Knjiga o džungli zbirka je pripovijetki za djecu engleskog pisca i kasnijeg nobelovca Rudyarda Kiplinga, inspirirana njegovim životom u Indiji. U središtu priča je indijski dječak Mowgli kojeg u džungli odgajaju vukovi uz pomoć medvjeda Balooa i crne pantere Bagheere. Uče ga Zakonu džungle, odnosno mudrosti i samodostatnosti.Životinje imaju ljudske osobine i uče Mowglija poslušnosti, poštovanju autoriteta, razumijevanju vlastitog mjesta u zajednici. Knjiga o džungli popularna je knjiga dječje književnosti prema kojoj su nastale brojne kazališne i filmske adaptacije.

Slikovni rezultat za knjiga o džungli

Lyman Frank Baum: Čarobnjak iz Oza

Čarobnjak iz Oza prekrasna je bajka ili fantastična priča o djevojčici Dorothy koju, zajedno s njezinim psićem, zahvati uragan i odnese daleko od rodne kuće u neobičnu Zemlju Oz. Njezina je najveća želja da se vrati kući, ali do ostvarenja ove želje dalek je put na kojem ona susreće nezaboravne likove – Strašilo bez mozga, Limenog čovjeka bez srca i Plašljivog Lava bez hrabrosti. Svi četvero krenuli su Čarobnjaku sa svojom molbom, a na putu su se susreli  s mnogo nedaća koje su na kraju uspješno svladali.

Knjiga Čarobnjak iz Oza Frank Lyman Baum | Knjižara Znanje  

Hugh Lofting: Pripovijest o doktoru Dolittleu

Pripovijest je to o dobroćudnom i skromnom doktoru koji s mnogo ljubavi liječi bolesne životinje u engleskom gradiću Puddlebyju. On razumije životinjski jezik i njihove nevolje pa u želji da im pomogne putuje čak u Afriku i doživljava niz uzbudljivih i neobičnim pustolovina. 

Pripovijest o doktoru Dolittleu

Lewis Caroll: Alisa u zemlji čuda

“Alisa u zemlji čudesa” jedno je od najpoznatijih djela dječje fantastike na svijetu. Djelo govori o djevojčici koja propadne kroz zečju rupu i nađe se u čarobnom svijetu naseljenom zanimljivim stanovnicima, posve nesvakidašnjim i gotovo magičnim. Likovi Alise, Zeca, Kraljice Srca, Ludog Klobučara i Cerigradske mačke postali su kultne ličnosti književnosti te opće prepoznatljive ikone u pop-kulturi koje svako dijete prepoznaje. 

Alisa u zemlji čudesa kao inspiracija u kreiranju odjeće za performans

 

 

 

 

 

 

 

Raspored zvona

                     

12:40 - 13:10 - ručak u produženom boravku

13:15 - 13:55 - prvi sat u poslijepodnevnoj smjeni za 1. i 2. razrede


Vozni red autobusa

  

U privitku se nalaze sve informacije o voznom redu školskog autobusa.


Informacije

E-dnevnik

Upisi u srednju školu

   


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


TražilicaKorisni linkovi
Lista linkova je prazna

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Crno ili bijelo?
Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju