preskoči na sadržaj
 

Prema uzoru na velike tvrtke u nas i u svijetu i njihova pozitivna iskustva, učitelji naše škole na izvanrednoj su sjednici, održanoj u siječnju 2007., zajednički osmisli misiju i viziju naše škole. Misija je nastala kao čvrsta definicija onoga zašto postojimo, što želimo postići i na koji ćemo način to ostvariti. Valja reći kako smo i ranije postojali i znali svoju svrhu, no nikada ju nismo do sada definirali i javno pokazali svima koji su povezani s nama i našim radom. Misiju i viziju naše škole doživjeli smo kao putnu kartu koja će nas voditi kroz život i povezivati nas u jedinstvenome cilju.


Misija

Opće vrijednosti

Osnovna škola Ljudevita Gaja škola je za sve učenike.
Poštujemo jedni druge. Vrijedno radimo i odgovorni smo.
Težimo izvrsnosti.
Činimo pravu, iskrenu i etički korektnu stvar.
Odluke temeljimo na činjenicama, a ne na glasinama.
Idemo utrtom stazom.

Postignuća

Naša je škola poznata prema postignućima svojih učenika i djelatnika, njihovoj kreativnosti i originalnosti.
Tradicionalno postižemo izvrsne rezultate u području integracije, školskoga novinarstva, na natjecanjima iz biologije i uspješni smo u organizaciji brojnih javnih manifestacija.
Rado se natječemo s drugima , a prije svega međusobno.
Naša škola je model škole za obrazovanje djece s posebnim obrazovnim potrebama i u skladu s tim svoj djeci pružamo mogućnost kvalitetnog školovanja u redovitom školskom sustavu, osiguravamo usavršavanje djelatnika i organiziramo pomoć roditeljima i učenicima.
OŠ Ljudevita Gaja je UNICEF-ova Škola bez nasilja i zbog toga pomažemo učenicima, roditeljima i svim djelatnicima usvojiti tehnike nenasilnog rješavanja sukoba. Zalažemo se za restituciju i suzdržavanje od nasilja bilo koje vrste.

Učenje i poučavanje

Cijenimo trajno i primjenjivo znanje i cjeloživotno učenje.
Poučavanje je usmjeravanje i upućivanje ka korištenju svojih sposobnosti, znanja i vještina. Činimo ga zabavnim, jednostavnim i čarobnim.
Pri prenošenju znanja želimo učenicima pružiti priliku vježbati pozitivne životne vrijednosti i životne vještine kroz različite oblike timskog rada i suradnje. Želimo učenje radi znanja, a ne učenje za ocjenu. Uspijevamo kao tim, surađujemo.
Potičemo učenike na razvoj radnih navika. Njegujemo stvaralaštvo i kreativnost i pružamo svu dostupnu stručnu pomoć za što kvalitetniji osobni razvoj svakog učenika.
Trudimo se osuvremeniti nastavu i pružiti učenicima užitak zanimljivog, kontinuiranog, istraživačkog učenja.

Međusobni odnosi

Učenike naše škole dočekujemo s toplinom i od prvoga dana njihovog školovanja odgajamo ih u duhu tolerancije, slobodnog izražavanja, povjerenja, iskrenosti, međusobnog razumijevanja i poticanja.
U OŠ Ljudevita Gaja potičemo poštovanje, uljudnost, i prijateljstvo među djelatnicima i učenicima. Učimo jedni od drugih, pomažemo jedni drugima i aktivno slušamo jedni druge.
Prema svim učenicima odnosimo se pravedno i dosljedno, pružamo im jednake mogućnosti, poštujemo njihovo razmišljanje, ideje, emocije, potrebe i stavove, te pozitivno utječemo na razvoj njihovog samopouzdanja.
Razvijamo multikulturalnost, živimo u zajedništvu i prihvaćanju svih različitosti. Vodimo računa o potrebama drugih.

Suradnja

S roditeljima naših učenika ostvarujemo suradnički, otvoren, iskren, profesionalan odnos pun razumijevanja uz stalni razvoj i očuvanje međusobne podrške. Djelatnici i roditelji učenika imaju isti cilj - sretno i obrazovano dijete.
Lokalna zajednica je osnivač i partner naše škole. Trudimo se biti uzorni u ostvarenju svojih ciljeva, a lokalna zajednica u tome nam pruža podršku.

Svi djelatnici škole, uz pomoć roditelja i lokalne zajednice, kroz zalaganje, upornost, te razmjenu iskustava i timski rad, teže ostvarivanju ovih ciljeva.

Vizija

Mi smo škola prijatelj - svi različiti, a jednakovrijedni. Zajedno stvaramo ljude, danas male, a sutra veće od nas.

Raspored zvona

                     

12:40 - 13:10 - ručak u produženom boravku

13:15 - 13:55 - prvi sat u poslijepodnevnoj smjeni za 1. i 2. razrede


Vozni red autobusa

  

U privitku se nalaze sve informacije o voznom redu školskog autobusa.


Informacije

E-dnevnik

Upisi u srednju školu

   


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


TražilicaKorisni linkovi
Lista linkova je prazna

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Crno ili bijelo?
Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju