preskoči na sadržaj
Vijesti

Tjedan školskog doručka

U okviru projekta Živjeti zdravo učenici razredne nastave uključili su se u proslavu nacionalnog Tjedna školskog doručka koji se izvrsno uklopio i u obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje.


      Dani kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje bili su dobar povod da se uključimo i u proslavu nacionalnog Tjedna školskog doručka koji Hrvatski zavod za javno zdravstvo obilježava je u okviru projekta Živjeti zdravo. Obilježavanje je započelo u 2020. godini s ciljem podizanja svijesti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.

    Činjenica da se u školama diljem Hrvatske svaki dan poslužuje užina već je dovoljan razlog za slavlje pa smo odlučili posvetiti svake godine jedan tjedan upravo proslavi školskog doručka. Pritom je važno istaknuti iznimnu ulogu i trud školskih kuhara/kuharica u očuvanju zdravlja naše djece.

      Drugi tjedan listopada bio je posvećen povrću tijekom kojeg su učenici razredne nastave matične i područne škole učili o vrijednostima povrća. Razgovaralo se o pravilnoj prehrani, vitaminima, mineralima, biljnim vlaknima i drugim dobrobitima hrane. Bilo je slikanja, oblikovanja, pjevanja, stvaralaštva i igre, a zatim su na kreativan način nadopunjavali užinu u školi i s oduševljenjem doručkovali u društvu svojih prijatelja.